Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута взяв участь у відкритті першої в Харкові ДНК-лабораторії

Ігор Балута взяв участь у відкритті першої в Харкові ДНК-лабораторії

Сьогодні, 18 грудня, відбулося урочисте відкриття відремонтованого будинку Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при Головному управлінні МВС України в Харківській області. В урочистому відкритті взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, начальник Головного управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, працівники органів внутрішніх справ. Як розповів Анатолій Дмитрієв, будівля була відремонтована практично з нуля. У ній зараз знаходиться новітня ДНК-лабораторія, адміністративний блок, а також приведена в належний стан прилегла територія.

«Лабораторія, оснащена сучасним обладнанням, дозволить на більш високому професійному рівні супроводжувати розкриття тяжких, особливо тяжких і резонансних злочинів. Ми зможемо більш якісно проводити дослідження речових доказів. Також з'явиться можливість проводити ідентифікацію загиблих в зоні АТО», - підкреслив начальник ГУ МВС України в Харківській області.

Крім того, в центрі відкрита лабораторія спеціальних досліджень - для вивчення наркотиків, паливно-мастильних матеріалів, продуктів харчування.

«Від вас усіх сьогодні залежить спокій та злагода в нашому рідному краї. Саме на вас з надією дивляться усі мешканці міста та області – діти, жінки, студенти, пенсіонери. Я сподіваюсь, що той страшний сценарій, який зараз відбувається у сусідніх регіонах, ніколи не здійсниться на Слобожанщині. Я впевнений, що харківська міліція виконає свої завдання на самому високому рівні та зробить все від неї залежне, щоб зберегти мир та стабільність в Харківській області. Напередодні вашого професійного свята щиро зичу усім правоохоронцям невичерпної енергії та натхнення у службовій діяльності, успіхів у нелегкій праці, щастя, здоров’я, благополуччя, мира та добра вашим родинам», - зазначив Ігор Балута, звертаючись до правоохоронців.

Довідка. 25 вересня 2014 Харківська облрада ухвалила рішення про виділення коштів для проведення капітального ремонту приміщення Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при Головному управлінні МВС України в Харківській області з метою належного функціонування лабораторії ДНК-аналізу та можливості подальшої акредитації за міжнародним стандартом ISO/IEC 17025 (єдиний стандарт для експертних установ Європи), а також створенню на базі Харківського національного університету внутрішніх справ навчального полігону для використання його в системі підвищення кваліфікації працівників органів внутрішніх справ.