Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові обговорили питання сімейної медицини, педіатрії та військово-польової хірургії

У Харкові обговорили питання сімейної медицини, педіатрії та військово-польової хірургії

17 грудня на базі харківського Будинку лікаря відбувся День лікаря загальної практики – сімейного лікаря на тему «Актуальні питання загальної практики – сімейної медицини». У заході взяли участь кандидат медичних наук, професор кафедри загальної практики – сімейної медицини Юрій Снопков, завідувач кафедри загальної практики – сімейної медицини, голова Харківської асоціації сімейних лікарів Олексій Корж, співробітники кафедр ХМАПО, лікарі загальної практики – сімейні лікарі закладів охорони здоров’я області та міста.

Юрій Снопков доповів про актуальні питання сімейної медицини, педіатрії, травматології та військово-польової хірургії які виникають у роботі сімейного лікаря. Професор розглянув сучасну ситуацію та місце нейропротекції в практиці лікаря загальної практики – сімейного лікаря: механізми нейропротекції, контингенти хворих, які зазвичай потребують такого лікування лікарями загальної практики – сімейних лікарів. Особлива увага у доповіді приділялася препарату «Кортексин», як одному з сучасних, безпечних та ефективних засобів нейропротекції в практиці лікаря.

Був викладений сучасний погляд на проблему патології печінки: основні проблеми в діагностиці та лікуванні, сучасні тенденції, рекомендації та основні сучасні препарати для лікування.