Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулися урочистості з нагоди святкування Дня Національної Солідарності Азербайджанців Світу

У Харкові відбулися урочистості з нагоди святкування Дня Національної Солідарності Азербайджанців Світу

17 грудня у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. В. Лисенка відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Національної Солідарності Азербайджанців Світу під патронатом Почесного консульства Азербайджанської Республіки у Харкові. У заході взяли участь т. в. п. заступника голови Харківської ОДА Вадим Глушко, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Надзвичайний і Повноважний посол Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулла Мадатлі, глава міжпарламентської групи зі зв'язків з Азербайджаном, народний депутат України Олег Медуниця, Почесний консул Азербайджанської Республіки в Харкові Афган Салманов.

«Хочу передати вам слова вітання від імені посольства Азербайджану. Думаю, що це свято подарує всім радість, а майбутній новий рік принесе братньому українському народові мир, благополуччя, стабільність, припинення війни і сепаратизму, а нове керівництво України зуміє відновити територіальну цілісність, повний суверенітет, і Україна стане найсучаснішою, процвітаючою країною», - сказав Ейнулла Мадатлі.

Вадим Глушко від імені голови обласної державної адміністрації привітав присутніх і зазначив, що українці та азербайджанці - це два дружніх народи, дружба яких витримала випробування багатьма десятиліттями.

«У нас тісно переплетені родинні відносини, економічні відносини. Глибоку повагу викликають у нас ваші національні та духовні цінності. Азербайджанський народ один з тих, хто в нинішній ситуації підтримує цілісність України. Хотілося б сьогодні побажати дружньому нам народові Азербайджану, незалежно від місця проживання, благополуччя, цілісності, згуртованості і найголовніше, всім нам мирного неба», - сказав він.

У рамках заходу у фойє оперного театру також відкрилася виставка скульпторів Катиба Мамедова і Сейфаддина Гурбанова, художників Урфана Гусейнова і Алігусейна Салімова.

Довідка. День Солідарності Азербайджанців Світу вперше було оголошено 16 грудня 1991 року національним лідером Гейдаром Алієвим, який в той час обіймав пост голови Верховного Меджлісу Нахічеванської Автономної Республіки. Після чого цей день став національним святом азербайджанського народу, який відзначається щорічно.

Основна ідея свята полягає в єдності і солідарності азербайджанців світу, державності Азербайджану, повазі до національно-духовних цінностей і почутті приналежності до азербайджанського народу, прихильності до історичної батьківщини, незалежно від місця проживання.