Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові обговорили питання профілактики насильства в сім'ї та торгівлі людьми

У Харкові обговорили питання профілактики насильства в сім'ї та торгівлі людьми

Під головуванням т.в.п. заступника голови Харьківської облдержадміністрації Вадима Глушка 17 грудня відбулось засідання круглого столу на тему: «Про запобігання насильства у суспільстві». Організатором круглого столу виступив Департамент соціального захисту населення ХОДА. У роботі круглого столу взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, громадських організацій, об’єднань професійних спілок та роботодавців області, а також, засобів масової інформації.  

«Насильство - одна з найбільш поширених форм порушення прав людини. Від насильства в сім'ї в першу чергу страждають жінки та діти. Завдання органів влади усіх рівнів, соціальних партнерів та громадянського суспільства полягає в тому, щоб подолати це соціально небезпечне явище і створити умови для самореалізації кожної людини, забезпечити дотримання рівних прав, свобод і можливостей», - зазначив Вадим Глушко

Під час заходу учасники круглого столу підвели підсумки проведення в області щорічної Міжнародної акції «16 днів проти насильства» та сформували пропозиції щодо удосконалення роботи з питань профілактики насильства в сім'ї, торгівлі людьми та подолання гендерної дискримінації.

За результатами роботи круглого столу було ухвалено Резолюцію.