Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Навчальні військові збори школярів в рамках предмету "Захист Вітчизни" вперше відбулися на базі військового факультету НТУ "ХПІ"

Навчальні військові збори школярів в рамках предмету "Захист Вітчизни" вперше відбулися на базі військового факультету НТУ "ХПІ"

У військових зборах взяли участь учні Харківської спеціалізованої школи-інтернату «Ліцей міліції». На них також були присутні голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, т. в. п. заступника голови ХОДА Вячеслав Аббакумов, директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, начальник Харківського гарнізону Олександр Серпухов, військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Дмитро Малицький, його заступник Юрій Калгушкін.

Відповідно до програми навчальних військових зборів «Я майбутній захисник Україні», три групи юнаків, по десять чоловік кожна, сьогодні пройдуть організаційний, теоретичний і практичний курс занять. Хлопці, зокрема, пройшли тестування на знання нормативно-правової бази допризовної підготовки, прослухали лекції про вогневу підготовку, тактико-технічну характеристику деяких видів зброї, заходи безпеки при проведенні стрільб. Наприкінці занять ліцеїсти виконають вправи із зборки - розбирання автомату та іншої зброї, зможуть потренуватися у стрільбі в електронному тирі.

«Ми оглянули, як проходять заняття, чи є зауваження до навчального процесу, ознайомилися з навчальним планом. Надалі, ми плануємо проводити заняття, як на цій базі, так і на інших із залученням цих фахівців», - зазначив Ігор Балута.

Також керівник області розповів, що планується провести показові заняття для одинадцятикласників, в яких візьмуть участь до двохсот школярів області. Вони відбудуться на базі 92-ої окремої механізованої бригади Збройних сил України, що дислокується у сел. Башкирівка (Чугуївський район Харківської області), де діти ознайомляться із зразками військової техніки, у тому числі засобами боротьби з бронетехнікою.