Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діти з міста Щастя, що прибули до Куп'янська, вже сьогодні вирушать на два місяці в оздоровчі санаторії

Діти з міста Щастя, що прибули до Куп'янська, вже сьогодні вирушать на два місяці в оздоровчі санаторії

У Куп'янськ 11 грудня двома автобусами прибули 50 дітей у віці від 10 до 16 років з різних навчальних закладів міста Щастя (Луганська обл.), у тому числі і зі школи-інтернату. Серед прибулих - два хлопці з профтехучилища, які були поранені під час мінометного обстрілу. У Куп'янській загальноосвітній школі №1 дітей із зони АТО нагодували та вручили їм солодкі подарунки. Після чого дітей автобусом відправили до Харкова, звідки вже сьогодні залізничним транспортом вони відправляться до Вінниці і Києва, де близько двох місяців проведуть в оздоровчих санаторіях. Після чого школярі зможуть повернутися додому.

«Дітей чужих не буває. Тому ми чекали школярів з нетерпінням. І, незважаючи на холодну погоду, ми спробували зігріти цих дітей теплом своїх сердець. Був приготований смачний обід та солодкі подарунки», - зазначила заступник Куп'янського міського голови з гуманітарних питань Світлана Пасічник.

За ініціативи голови ХОДА Ігоря Балути, була досягнута домовленість про те, щоб вивезти цих дітей із зони АТО в Харківську область, а звідти - в інші області, де вони зможуть пройти лікування і відпочити в санаторіях.

Ініціативна волонтерська група Михайла Кобцева організувала логістику, супровід і закупила паливо для автобусів, а сам транспорт надала Куп'янщина. «Це хороший і позитивний приклад співпраці волонтерів з владою. Ми чітко скоординували свої дії. Тим більше, ми маємо досить великий досвід роботи в цьому напрямку», - зазначив активіст волонтерської групи Сергій Пономаренко.

Крім того, волонтери групи «Армія HELP» надали допомогу в організації транспортування дітей залізничним транспортом з Харкова до місць призначення. Допомагали дітям і представники волонтерської організації "Станція Харків".