Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Транзитне містечко для переселенців у Харкові готове на 75%. Сергій Бочковський

Транзитне містечко для переселенців у Харкові готове на 75%. Сергій Бочковський

У Дніпропетровській, Запорізькій і Харківській областях вже зібрано та встановлено 48 житлових будинки модульного типу на 1 тис. 920 осіб. Про це повідомив Голова ДСНС України Сергій Бочковський. За його словами, на будівельному майданчику у м. Харкові проведено комплекс робіт із приєднання водогону та каналізації до магістрального трубопроводу. Також виконано приєднання до комунікацій (водопостачання, водовідведення) 11 змонтованих житлових будинків та проведено випробування системи. Завершені роботи щодо улаштування фундаменту під трансформаторну підстанцію.

«З початку робіт до будівельного майданчика вже доставлено більше 90 вантажних автомобілів із 187 житловими модулями. Наразі змонтовано 12 житлових будинків, із яких десять 10-модульних житлових будинків квартирного типу, та два 28-модульних житлових будинки (гуртожиток). Нині завершується підготовка площадки під встановлення третього 28-модульного будинку. У цілому, готовність містечка оцінюється приблизно на 75%», - зауважив Сергій Бочковський.

Голова Служби повідомив, що на ділянці у Запоріжжі вирівняно та сплановано під будівництво територію на площі 1,12 га. Ділянка повністю готова для прийому будиночків. Ведуться роботи щодо прокладання каналізаційних магістралей і магістрального водопроводу, електричного кабелю.

На території Дніпропетровської області виділено 5 ділянок для спорудження транзитних містечок - у містах Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Нікополь, Павлоград та Кривий Ріг. На кожній ділянці завершені роботи щодо розчищення території, ведуться роботи щодо прокладення комунікацій, електропостачання. Наразі у Дніпропетровську область прибуло більше 180 вантажних автомобілів із житловими модулями. На п’яти ділянках встановлено 25 житлових будинків. У цілому, готовність містечок оцінюється в середньому на 70%.

Таким чином, до трьох областей України – Дніпропетровської, Запорізької та Харківської вже прибуло більше 330 вантажних автомобілів з житловими модулями.

Довідка. Житлові модулі для спорудження транзитних містечок були надані Україні Урядом Німеччини як гуманітарна допомога для нашої держави. Крім того, переміщені особи отримали від Німеччини також і речі першої необхідності – зимовий одяг, побутове майно. 33 вантажівки з гуманітарною допомогою було доправлено до Харківської області, 29 вантажівок - до Запорізької, 28 вантажівок – до Дніпропетровської областей. Крім того, 16 вантажівок було доставлені до міста Рубіжного, Луганської області, 13 вантажівок до Краматорська та 10 вантажівок до Маріуполя Донецької області.