Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Працівники Юридичного департаменту провели для учнів професійно-технічних навчальних закладів всеукраїнський урок «Права людини»

Працівники Юридичного департаменту провели для учнів професійно-технічних навчальних закладів всеукраїнський урок «Права людини»

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права головні спеціалісти-юрисконсульти відділу правового забезпечення діяльності структурних підрозділів облдержадміністрації Юридичного департаменту ХОДА Олена Івах та Марина Калюжна 10 грудня провели у Харківському обласному палаці дитячої та юнацької творчості Всеукраїнський урок «Права людини» для учнів професійно-технічних навчальних закладів. 

Під час зустрічі було обговорено положення Загальної декларації прав людини, яка була прийнята і проголошена Генеральною Асамблеєю ООН
10 грудня 1948 року. У зв’язку з цим щороку 10 грудня святкується
День прав людини. Також були висвітлені теми прав, свобод та обов’язків людини і громадянина, які закріплені в Конституції України.

Нагадаймо, що 8 грудня в Харківській області розпочався Всеукраїнський тиждень права. В рамках цього тижня передбачено проведення 40 різноманітних заходів (лекцій, семінарів, круглих столів, правових дебатів, обговорень, виставок, брейн-рингів тощо), спрямованих на підвищення рівня правової освіченості та правових знань різних категорій громадян. Правоосвітні заходи проводитимуться в усіх районах області та містах обласного значення.