Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діти з зони АТО зможуть провести зимові канікули в деяких країнах ЄС

Діти з зони АТО зможуть провести зимові канікули в деяких країнах ЄС

Українські діти, які були вивезені із зони АТО, матимуть можливість провести зимові канікули в деяких країнах-членах ЄС, зокрема Австрії та Польщі. Що до цього вже є попередня домовленість між Міністром молоді та спорту України Ігорем Ждановим та Послом Європейського Союзу Яном Томбінські. Попередньо  опрацьовувалося питання організації відпочинку дітей-переселенців з постраждалих регіонів України та дітей військових-учасників АТО (перш за все дітей осіб, які були поранені або загинули в зоні АТО) у європейських країнах під час зимових канікул.

Посол зазначив, що цю інформацію Представництво ЄС поширює серед посольств європейських країн в Україні, і наразі збирає конкретні пропозиції з цього питання.

Ян Томбінські запропонував також розглянути можливість організації двотижневого відпочинку близько 1000 дітей таких категорій у Карпатах за рахунок європейської сторони, і звернувся з проханням в стислі терміни підготувати інформацію щодо вартості такого проекту, та направити її на розгляд Представництва ЄС.

«Зараз вже велика кількість українських неурядових організацій, у тому числі молодіжних, займаються організацією відпочинку та реабілітації таких категорій дітей. Я пропоную об’єднати зусилля громадського сектора, Міністерства та європейської сторони задля досягнення спільної мети – підтримки дітей та молоді, що постраждали від бойових дій на Сході України та анексії АР Крим», - сказав Ігор Жданов під час зустрічі.

Міністр висловив готовність оперативно підготувати необхідну інформацію стосовно організації такого відпочинку, його вартості та направити її на розгляд європейської сторони.
Він також запевнив, що Міністерство готове продовжити роботу у цьому напрямі, і відкрите для усіх пропозицій з метою детального опрацювання зазначеного питання.