Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові обговорили питання дотримання прав і свобод представників ромської громади

У Харкові обговорили питання дотримання прав і свобод представників ромської громади

9 грудня Харківську область с робочим візитом відвідав заступник начальника Управління з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності - завідувач відділу з питань недискримінації Секретаріату Уповноваженого Верхової Ради України з прав людини Сергій Пономарьов. Він разом з представниками місцевої влади взяв участь у засіданні, на якому розглядалися питання дотримання прав і свобод представників ромської громади в різних сферах суспільного життя на території Харківської області.

У зустрічі також взяли участь представники таких ромських громад, як «Чичимо», Харківський обласний культурний центр «Аме Рома», міжнародний ромський жіночий фонд «Череклі», Харківське міське товариство циган «Фонд Ловарі» та Харківське обласне національно-культурне товариство циган «Ромен», а також фахівці Департаментів масових комунікацій, охорони здоров’я, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами, соціального захисту населення, культури та туризму, науки і освіти, у справах молоді та спорту, Служби у справах дітей ХОДА і ГУ ДМС України, ГУ МВСУ в Харківській області.

Під час зустрічі Сергій Пономарьов надав учасникам інформацію щодо результатів його візиту, а також поділився спостереженнями щодо соціально-побутових проблем ромської громади на території Харківської області. Він зауважив, що це є загальнодержавні проблеми та тенденції, хоча у Харківській області є своя специфіка. «Враховуючи, що Харківська область знаходиться у безпосередній близькості до зони проведення антитерористичної операції, саме на цю територію приходиться найбільша кількість вимушених переселенців, в тому числі і представників національних меншин. Тому для цього регіону є вкрай важливими тісна і плідна взаємодія і співпраця з представниками національних громад», - зазначив Сергій Пономарьов.

Крім того, фахівці ХОДА надали відповіді на всі запитання керівників ромських організацій та окреслили основні напрямки подальшої взаємодії.