Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 2 млрд. грн. отримали мешканці Харківської області на всі державні соціальні виплати

Понад 2 млрд. грн. отримали мешканці Харківської області на всі державні соціальні виплати

На Харківщині 198 тисяч отримувачів всіх видів соціальних допомог, на виплату яких вже спрямовано 2,2 млрд.грн. Про це 9 грудня повідомила начальник відділу соціальних гарантій Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Кононенко. За її словами, на сьогоднішній день в області 39 тисяч отримувачів житлових субсидій, яким органами соціального захисту відшкодовано вже 110 млн. грн. Кількість звернень за призначенням саме цього виду допомоги спеціалісті прогнозують на рівні минулого року – 10% - 12% від загальної кількості сімей області.

«Стосовно нарахування компенсацій додаткових витрат в умовах підвищення цін і тарифів на природний газ і теплову енергію нами проведена велика кількість консультацій, прийнято 540 заяв. На цей час використано на призначення компенсації 770 тис грн. для 230 сімей. Що стосується громадян, які переселилися з Луганської та Донецької областей із зони АТО, це 8, 3 тисячі осіб і вони отримали державної допомоги в загальній сумі 11,1 млн. грн.», - повідомила Тетяна Кононенко.

Довідка. На отримання компенсації можуть претендувати: сім’ї, середньомісячний сукупний дохід яких за попередні 6 місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї, що визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї, відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення.
Зазначений прожитковий мінімум сім’ї буде визначатися окремо для кожної сім’ї, залежно від її складу.
У разі, коли будь-хто з працездатних членів сім’ї надає інформацію про відсутність доходів за будь-який місяць протягом періоду, за який визначається сукупний дохід, до розрахунку приймається дохід такого члена сім’ї на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
Встановлені прожиткові мінімуми (з 1 січня 2014 року):
– для дітей, віком до 6 років - 1032 грн.;
– для дітей, віком від 6 до 18 років - 1286 грн.;
– для працездатних осіб - 1218 грн.;
– для осіб, які втратили працездатність - 949 грн.