Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На виплату адресної допомоги переселенцям Харківська область отримала 31 млн. грн.

На виплату адресної допомоги переселенцям Харківська область отримала 31 млн. грн.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів № 409 в Україні запроваджена Єдина система обліку громадян, вимушено переміщених із АР Крим, Луганської та Донецької областей. Довідку про облік, що надає право на отримання громадянами України всіх соціальних державних виплат, можна отримати за місцем їх тимчасового приживання або реєстрації. Про це сьогодні повідомила перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко. «У Харківській області 42 місцевих управління соціального захисту населення. Якщо наприклад, переселенець проживає у Барвенківському районі, то і звертатися за довідкою він має у місцеве управління. Якщо громадянин планує переїхати в інше місце, його знімають з єдиної реєстраційної бази, і потім знову беруть на облік вже на новому місці проживання», - сказала вона.

За словами Тетяни Бабенко, сьогодні до Єдиної системи обліку громадян внесено 540 тисяч переміщених осіб. До всіх управлінь соцзахисту області вже звернулося 65 тисяч осіб або 44 тисячі сімей. Державна щомісячна допомога на компенсацію оплати комунальних виплат та оренди помешкання вже призначена 18 тисячам сімей; 6 тисяч сімей отримують усі види допомоги на дітей; понад 70 тисяч пенсіонерів отримують пенсії в Харківській області.

«Виплати всіх видів державних допомог ми розпочали ще з листопада. Вже виплачено 11,5 млн. грн. До кінця 2014 року на виплату адресної допомоги переселенцям із АР Крим та із зони АТО нам виділено з держбюджету 31 млн. грн.», - повідомила заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА.