Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута обговорив з волонтерами проблеми переселенців

Ігор Балута обговорив з волонтерами проблеми переселенців

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 8 грудня зустрівся з представниками волонтерських організацій Харківщини. Керівник області обговорив з волонтерами роботу, яка ведеться з вимушеними переселенцями з Луганської та Донецької областей. Зокрема, в ході зустрічі піднімалося питання про своєчасну виплату пенсій переселенцями з Донбасу, які проживають на території Харківської області.

Як зазначила перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення Тетяни Бабенко, управління соціального захисту сьогодні працюють оперативно і без збоїв. «При кожному районом управлінні соцзахисту закріплений представник Пенсійного фонду, банку та інших установ і організацій, які там же на місці проводять консультації і вирішують виниклі питання. На даний момент близько 9 тис. переселенців, які проживають на Харківщині, отримали адресну допомогу в загальній сумі 11 млн. грн, більше 70 тис. пенсіонерів з Донбасу отримують пенсії на території Харківської області», - підкреслила Тетяна Бабенко.

Також під час зустрічі волонтери акцентували увагу на необхідності організації ще одного готелю або хостела (крім готелю «Експрес») для переселенців, де можна було б тимчасово оселитися на добу або більше, поки вирішуються їхні питання з оформленням квитків або документів.

Крім того, харківські волонтери мають намір співпрацювати з іншими міжнародними волонтерськими організаціями з надання допомоги переселенцям. І в зв'язку з цим вони будуть просити МЗС України надати допомогу з приводу інформування інших міжнародних організацій про проблеми, які існують сьогодні на Харківщині та в інших регіонах, пов'язані з переселенцями.