Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Навчальним закладам Донецької та Луганської областей передали книги, зібранні на Харківщині

Навчальним закладам Донецької та Луганської областей передали книги, зібранні на Харківщині

Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Протягом жовтня-листопада на Харківщині проходили регіональні акції - «Українська книга дітям Донеччини й Луганщини від школярів України» та «Вища школа Харківщини - шкільним бібліотекам Луганської та Донецької областей». Участь в акціях приймали загальноосвітні, професійно-технічні, інтернатні навчальні заклади Харкова та області. За цей час було зібрано понад 10 тис. примірників програмної та художньої, пізнавальної та прикладної літератури українських та зарубіжних авторів для позакласного читання. 

Як зазначила Юлія Світлична, акції проведені з метою популяризації української книги, українських національних традицій, виховання патріотизму й національної свідомості, а також на знак солідарності з учнями загальноосвітніх навчальних закладів Донецької й Луганської областей.

«Проведення подібних акцій спрямовано на об’єднання студентської та учнівської молоді задля реалізації шляхетних справ національного самовизначення», - підкреслила заступник голови ХОДА.