Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кардіологи обговорили перспективи розвитку телемедицини на Харківщині

Кардіологи обговорили перспективи розвитку телемедицини на Харківщині

На базі ДУ «Національний інститут терапії ім. Л.Т. Малої НАМН України» 4 грудня відбувся День лікаря-кардіолога. У заході взяли участь головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я ХОДА з кардіології, завідувач відділом атеросклерозу та ішемічної хвороби серця інституту терапії ім. Малої Сергій Серік, головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я ХОДА з функціональної діагностики, завідувач відділенням функціональної діагностики КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня» Тетяна Загубіженко, завідувач відділом профілактики хронічних неінфекційних захворювань інституту терапії ім. Малої Ганна Ісаєва, старший науковий співробітник відділу атеросклерозу та ішемічної хвороби серця інституту терапії ім. Малої Володимир Строна, а також лікарі закладів охорони здоров’я. 

Під час зустрічі лікарі обговорили перспективи розвитку телемедицини в Харківській області. Були наведені результати роботи дистанційно-діагностичної системи «Телекард» в районах Харківської області. За цією системою за 9 місяців цього року передано більше 15 тис. електрокардіограм, у тому числі діагностовано 723 гострих інфарктів міокарда.

Ганна Ісаєва розповіла медикам про принципи лікування серцево-судинної патології у вагітних, а саме пояснила тактику лікаря при веденні пацієнток, обсяг обов’язкового обстеження, та в яких випадках необхідно санаторне лікування вагітних з захворюваннями серцево-судинної системи.

В свою чергу, Володимир Строна пояснював присутнім сучасні підходи до лікування різних порушень серцевого ритму на підставі рекомендацій європейських та українських вчених. Окрему увагу співробітник відділу атеросклерозу та ішемічної хвороби серця інституту терапії ім. Малої зосередив на аритміях, що виникають при різних хворобах терапевтичного профілю, та вроджених аномаліях серцево-судинної системи. 

Довідка. Системою «Телекард» на 100% забезпечені всі 228 лікарських амбулаторій, понад 250 фельдшерсько-акушерських пунктів і всі бригади екстреної медичної допомоги в Харківській області.