Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марина Порошенко, Міністр оборони України та Координаційна Рада волонтерських організацій підписали Меморандум про співпрацю

Марина Порошенко, Міністр оборони України та Координаційна Рада волонтерських організацій підписали Меморандум про співпрацю

Дружина Президента України Марина Порошенко, Міністр оборони України Степан Полторак та Координаційна Рада волонтерських організацій при Міністерстві оборони підписали Меморандум про співробітництво, який дозволить підвищити ефективність надання благодійної допомоги військовим, які захищають Батьківщину, координувати зусилля військових, волонтерів та громадських активістів із забезпечення Збройних Сил. Меморандум став логічним продовженням діяльності дружини Президента спільно із Національним культурно-мистецьким комплексом "Мистецький Арсенал" із збору коштів та теплих речей для військових, які проходять службу в зоні АТО на Донбасі.

Ініціатором Меморандуму виступила Марина Порошенко, яка протягом тривалого часу опікується ініціативою "З теплом у серці" зі збору теплого одягу та засобів утеплення для військових.

«У суспільстві сьогодні точиться дискусія про те, як, куди і кому надходить допомога в зону АТО. Саме для підвищення довіри і прозорості ми підписуємо цей документ, як сигнал суспільству, що треба об’єднувати зусилля, і подібна співпраця є дієвою та ефективною», – наголосила Марина Порошенко.

За словами дружини Президента, кожен громадянин, який робить свій внесок речами, продуктами або обладнанням у допомогу військовим та переселенцям, має бути на сто відсотків впевнений, що все це надійде саме туди, де є найбільша потреба.

На думку Міністра оборони України Степана Полторака, така координація дозволить значно підвищити ефективність забезпечення війська. «Ми дуже вдячні волонтерам та дружині Президента за таку теплу ініціативу», – сказав Міністр.

Підписання Меморандуму відбулося разом з передачею другого гуманітарного вантажу, який вдалося зібрати за допомогою благодійної акції «З теплом у серці». Майже 20-ти тонний вантаж включає в себе теплий одяг, спальники, зимове взуття та засоби для опалювання, вже сьогодні вирушить в зону АТО.

Перша благодійна акція «З теплом у серці» відбулася у жовтні і дозволила направити військовим перший вантаж допомоги вагою 30 тон. Друга акція тривала кілька тижнів у «Мистецькому Арсеналі» та дозволила сформувати другий двадцятитонний «теплий караван».