Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Снігоприбиральна техніка Харківщини готова до зими на 100%

Снігоприбиральна техніка Харківщини готова до зими на 100%

В області була проведена робота з підготовки вулично-дорожньої мережі до зимового періоду. Снігоприбиральна техніка (352 одиниці) знаходиться в робочому стані і готова до роботи взимку на 100%. Крім того, укладено договори з організаціями області на залучення додаткової спецтехніки - 300 одиниць. Про це 4 грудня під час засідання обласної колегії по ЖКГ повідомив перший заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Сергій Дорошенко. 

На колегії також були присутні т.в.о. заступника голови Харківської облдержадміністрації Євген Шахненко, члени колегії Департаменту, заступники голів райдержадміністрацій, міських голів, керівники житлово-комунальних підприємств області.

Відповідно до звітів районів і міст, для забезпечення безперебійного та безпечного руху на дорогах заготовлено 32,5 тис. тонн протиожеледних матеріалів, в штатному режимі працює від 100 до 130 одиниць комунальної техніки. Для обробки вулиць і доріг вже використано 2,4 тис. тонн піщано-соляної суміші. Також в резерві районів в достатній кількості є запас паливно-мастильних матеріалів - близько 130 тонн бензину і дизпалива, а для ліквідації наслідків негоди в районах та містах області налічується понад 3 тис. одиниць ручного інструменту.

Сергій Дорошенко відзначив, що місцеві ради розробили і затвердили схеми розчищення доріг від снігу з урахуванням черговості прибирання об'єктів. Дані схеми охоплюють 100% території населених пунктів.

Заступник директора Департаменту ЖКГ нагадав, що в державному бюджеті на 2014 рік на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг в населених пунктах області передбачена субвенція місцевим бюджетам у розмірі 139 млн. грн. Раніше вже були затверджені переліки об'єктів і визначено замовників цих робіт. На кінець листопада загальний обсяг виконаних робіт склав 62 млн. грн. «Успішно субвенція освоюється в Ізюмському, Дворічанському, Чугуївському, Харківському, Краснокутському районах, а також у Первомайському, Ізюмі, Чугуєві та Харкові», - сказав Сергій Дорошенко.