Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Засобами безперешкодного доступу інвалідів обладнані майже всі приміщення органів влади на Харківщині

Засобами безперешкодного доступу інвалідів обладнані майже всі приміщення органів влади на Харківщині

В Харківський області мешкає майже 153 тис. інвалідів. На обліку в органах соціального захисту населення Харківщини перебуває 20,4 тис. інвалідів з дитинства та дітей-інвалідів, які отримують державну соціальну допомогу. З початку їм року нараховано та виплачено допомоги у загальній сумі 234,7 млн. грн.

І саме для створення безперешкодного доступу людей з обмеженими можливостями, спеціальними засобами майже на 99% обладнані приміщення органів влади та місцевого самоврядування, на 97,4% управлінь Пенсійного фонду України, на 92% центрів зайнятості, на 70,5% служб у справах дітей, на 69,6%, відділень Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, на 60% Фондів соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, на 49% Центрів соціальних служб для сімей, дітей та молоді. Всі будівлі, які технічно неможливо обладнати засобами доступу, на цей час забезпечені пристосованими пандусами та кнопками виклику.

Також 9 територіальними центрами (Близнюківським, Богодухівським, Дергачівським, Золочівським, Красноградським, Краснокутським, Печенізьким, м. Лозова та Чугуєва) запроваджено надання послуги паліативного догляду. 37 терцентрами надається послуга «представництво інтересів» (у 2013 році ця послуга надавалася лише у 26 районах). Мешканці 17 районів мають можливість отримати послугу «посередництво» (у 2013 році – лише у 5 районах). У місті Лозова вишукали можливість відкрити відділення транспортного обслуговування «соціальне таксі».