Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Формування професійного Уряду – ознака політичного оновлення країни. Ігор Райнін

Формування професійного Уряду – ознака політичного оновлення країни. Ігор Райнін

Персональний склад Уряду та принципи, за якими його було сформовано, є свідченням фундації нової – європейської політичної культури в Україні. Таку думку висловив заступник голови Адміністрації Президента України, депутат Харківської обласної ради Ігор Райнін. «Інформаційний простір є ще одним фронтом, де Україні доводиться виборювати свою незалежність. Вороги української держави постійно ведуть системну пропагандистську кампанію, аби переконати людей, що у владі нічого не змінилося, і Революція Гідності програла. Але факти говорять протилежне. Склад депутатського корпусу у Верховній Раді оновлено більш ніж наполовину. В рекордні строки, у перший же день засідання нового парламенту створено коаліцію у понад триста голосів, обрано Голову Верховної Ради та Прем’єр-міністра країни. Вперше за всю історію українського парламентаризму фракції підписали ґрунтовну, реформаторську, проєвропейську Коаліційну угоду, ініціатором якої став Президент України», - зазначив Ігор Райнін.

Він також підкреслив, що формування Кабінету Міністрів не за принципом розподілення квот між партіями, а за критерієм професійної підготовки та міжнародної репутації очільників міністерств, яким належить впроваджувати реформи, - це ще одне віддзеркалення нової, європейської логіки формування та функціонування влади в Україні.

«Державна влада, представлена Президентом, парламентом та Урядом, готова нести відповідальність за перетворення в країні, і український народ більше не марнуватиме історичних шансів, що даються такою дорогою ціною», – додав Ігор Райнін.