Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині тривають заходи до дня народження Григорія Сковороди

На Харківщині тривають заходи до дня народження Григорія Сковороди

Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди запрошує відзначити день народження українського філософа у спілкуванні. Сьогодні, 3 грудня, з 10.00 до 12.00 за ініціативи Національного літературно-меморіального музею Григорія Сковороди на майдані Свободи в Харкові відбудеться анкетування. Наукові співробітники та волонтери збиратимуть думки мешканців Харкова щодо можливості створення комплексу «Дух Свободи» з фонтаном «Нерівна всім рівність» та пам’ятником Григорію Сковороді.

«Науковці, знавці творчості Григорія Сковороди неодноразово висловлювались на підтримку такої ідеї. Григорій Сковорода, який проходить через усі переоцінки цінностей в історії України, фундатор і виразник питомо української філософії серця, філософії свободи може стати точкою примирення для багатьох, а його бачення Харкова, як Сьомого ока Бога втілиться, - підкреслює директор музею Наталія Мицай. - Для нас знакове те, що Президент України Петро Порошенко під час інавгурації кілька разів цитував слова Григорія Сковороди, а перебуваючи в Харкові з робочим візитом підкреслив, що Харків – це місто Сковороди, Курбаса і Хвильового».

Проголосувати також можна за посиланням http://goo.gl/forms/BKhMUBlCHs до 20.00 13 грудня.

Довідка. 3 грудня 1722 року народився український філософ, поет, музикант Григорій Сковорода. Автор “Байок Харківських”, викладач Харківського колегіуму. У вересні 1790 року Григорій Сковорода написав “Молитву до Бога за місто Харків” (Oratio ad Deum, in Urbem Zacharpolim).