Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністр Юрій Продан поінформував про ситуацію щодо забезпечення країни електроенергією

Міністр Юрій Продан поінформував про ситуацію щодо забезпечення країни електроенергією

Під час брифінгу, який відбувся 2 грудня, Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан роз’яснив ситуацію, яка склалася щодо забезпечення країни енергоресурсами. Зокрема, повідомив, що ДП «НЕК «Укренерго» 2 грудня о 7.39 застосувало графіки аварійних відключень в обсязі 2800 МВт – на величину дисбалансу потужності в ОЕС України. Дисбаланс утворився внаслідок аварійного ремонту енергоблока № 3 на Запорізькій АЕС, а також недостатніх запасів вугілля на складах теплоелектростанцій. Міністр наголосив, що ситуація ускладнилася у зв’язку із значним зниженням в Україні температури повітря.

Юрій Продан зазначив, що ситуація перебуває під контролем, енергоблок буде у ремонті до 5 грудня, і, відповідно, до п’ятниці ситуацію з енергопостачанням буде врегульовано.

Міністр прокоментував питання щодо постачання газу та вугілля до України. Він наголосив, що протягом грудня буде закуплено 1 млрд куб метрів російського газу.

Щодо можливостей імпорту електроенергії з метою забезпечення надійної роботи ОЕС України, Міністр наголосив, що поставки електроенергії до України може здійснювати або державна компанія, або будь-яка інша компанія, яка діє на енергоринку України та може в стислі терміни забезпечити імпорт електроенергії для потреб споживачів.