Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Національна енергетична компанія "Укренерго" з 1 грудня ввела в усіх областях графіки аварійних відключень електрики

Національна енергетична компанія "Укренерго" з 1 грудня ввела в усіх областях графіки аварійних відключень електрики

Такі заходи прийняті для забезпечення життєздатності та надійної роботи Об'єднаної енергосистеми України в умовах дисбалансу між споживанням і виробництвом. Як повідомили в прес-службі НЕК «Укренерго», компанія 1 грудня застосувала графіки аварійних відключень, а саме, в 10:15 - графіки аварійних відключень 1-4-ої черги в обсязі 1 231,6 МВт. В 11:57 - 5-ої черги в обсязі 241,9 МВт. О 14:10 - 6-7-ої черги в обсязі 1364 МВт. В "Укренерго" підкреслили, що дисбаланс між виробництвом і споживанням електроенергії стався, зокрема, через аварійне відключення енергоблоку №3 на Запорізькій АЕС 28 листопада о 19:24. Також причинами є низькі запаси вугілля на складах теплоелектростанцій, нестача гідроресурсів, збільшення споживання через похолодання.

1 грудня за командою чергового диспетчера НЕК «Укренерго» по м. Харкову і Харківській області вводилися графіки аварійних відключень з 1 по 7 чергу загальним навантаженням 178 МВт. В результаті чого, частково знеструмлювалися промислові підприємства, міський електротранспорт, житлово-побутова сфера та інші споживачі електроенергії.

Сьогодні, 2 грудня, о 7:39 були введені графіки аварійних відключень з 1 по 6 чергу, а в 10:40 - в повному обсязі. Тривалість і обсяги відключень електроенергії в подальшому будуть регламентовані диспетчером НЕК «Укренерго».