Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські лікарі-експерти за 9 місяців поточного року розробили понад 25 тисяч індивідуальних програм реабілітації інвалідів

Харківські лікарі-експерти за 9 місяців поточного року розробили понад 25 тисяч індивідуальних програм реабілітації інвалідів

1 грудня на базі КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» відбувся День лікаря-експерта, у якому взяли участь представники Департаменту соціального захисту населення та Департаменту охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації, заступники головних лікарів із трудової експертизи, фахівці Обласного центру медико-соціальної експертизи, а також фахівці Обласного центру зайнятості та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. У ході засідання експерти та лікарі проаналізували заходи медико-соціальної реабілітації інвалідів, які відбулися у Харківській області протягом січня-вересня поточного року.

Зокрема, фахівцями Обласного центру медико-соціальної експертизи протягом 9 місяців 2014 року розроблено та передано до районних управлінь соціального захисту населення 25 тис. 356 індивідуальних програм реабілітації інвалідів. Надані рекомендації на стаціонарне лікування 20 тис. 450 інвалідам. Отримали лікування амбулаторно 26 тис. 93 інваліда, в стаціонарах – 21 тис. 208, обласних центрах – 14 тис. 486, науково-дослідних інститутах – 5 тис. 422, санаторно-курортне лікування - 713 інвалідів.

Також протягом 9 місяців поточного року фахівцями медико-соціальних експертних комісій визначені рекомендації із працевлаштування 22 тис. 838 особам, надані рекомендації по професійному навчанню 1 тис. 835 інвалідам, в тому числі в умовах виробництва 870 особам. 269 інвалідам надані рекомендації для навчання у спеціалізованих навчальних закладах-інтернатах для дітей-інвалідів, 237 особам – для навчання у вищих та професійно-технічних навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та 457 особам – у вищі навчальні заклади ІІІ-ІV рівнів акредитації.

Також у ході засідання було повідомлено про внесення змін до Постанови КМУ від 05.04.2012 №321 «Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення, переліку таких засобів».