Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом в Харківській області проходять різні заходи

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом в Харківській області проходять різні заходи

Цього року Всесвітній день солідарності з людьми, які живуть з ВІЛ/СНІДом проходить під гаслом: «Прямування до Нуля»: Нуль нових випадків інфікування; Нуль смертей, пов’язаних зі СНІДом; Нуль дискримінації». Як повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, у Харківській області передбачені виступи та інтерв’ю провідних фахівців КЗОЗ «Обласний центр профілактики і боротьби зі СНІДом» на обласному державному телебаченні та радіо. Проведено широку інформаційно-просвітницьку компанію «Зупинимо СНІД!» серед студентів вищих навчальних закладів з проведенням експрес-тестування на ВІЛ-інфекцію. Так, у Харківському національному педагогічному університеті імені Г. С. Сковороди після лекції було безкоштовно обстежено 26 чоловік на ВІЛ-інфекцію. 

Нагадаймо, що напередодні «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» передав головному лікарю КЗОЗ «Обласний центр профілактики і боротьби зі СНІДом» Олександру Черкасову спеціалізовану мобільну амбулаторію «IVECO Daily» (друга в області). Амбулаторія закуплена МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» за кошти Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією в рамках реалізації Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки. Мобільна амбулаторія дасть можливість проводити консультування і тестування на ВІЛ-інфекцію, вірусні гепатити «В» і «С», інфекції, які передаються статевим шляхом серед найуразливіших верств населення Харкова та Харківської області.

Довідка. Протягом 9 місяців цього року були проведені 202 виїзди вже наявної в області мобільної амбулаторії з проведенням профілактичної роботи з попередження розповсюдження ВІЛ та інфекцій, що передаються статевим шляхом серед уразливих груп населення Харкова та Харківської області. Обстежено на ВІЛ-інфекцію – 2775 чоловік. Також в області проводилась безкоштовна видача шприців – 232 тис. штук, презервативів чоловічих – 475,5 тис. штук, та презервативів жіночих – 771 штуки.