Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юридичний департамент ХОДА провів семінар з працівниками структурних підрозділів облдержадміністрації стосовно виконання вимог чинного законодавства

Юридичний департамент ХОДА провів семінар з працівниками структурних підрозділів облдержадміністрації стосовно виконання вимог чинного законодавства

Юридичним департаментом Харківської обласної державної адміністрації 28 листопада було проведено семінар з працівниками структурних підрозділів облдержадміністрації за участі директора Юридичного департаменту ХОДА Дениса Дудника. До участі у семінарі були запрошені працівники структурних підрозділів облдержадміністрації, відповідальні за роботу із зверненнями громадян, народних депутатів України і депутатів місцевих рад, працівники кадрової служби або уповноважені особи з питань запобігання та виявлення корупції.

Про основні вимоги щодо забезпечення належного розгляду звернень громадян, а також звернень та запитів народних депутатів України і депутатів місцевих рад доповіла присутнім головний спеціаліст-юрисконсульт відділу правового забезпечення діяльності структурних підрозділів облдержадміністрації управління правової та організаційно-контрольної роботи Юрдепартаменту ХОДА Олена Івах.

Вона звернула увагу присутніх на необхідність оформлення звернень належним чином, дотримання строків їх розглядання та порядок оскарження відповіді. Також Олена Івах підкреслила важливість роботи зі зверненнями ветеранів та інвалідів війни, а також запитами депутатів усіх рівнів.

Питання забезпечення виконання вимог чинного законодавства України щодо запобігання, виявлення та урегулювання конфлікту інтересів у діяльності державних службовців у своїй доповіді висвітлила головний спеціаліст-юрисконсульт відділу правового забезпечення діяльності структурних підрозділів облдержадміністрації управління правової та організаційно-контрольної роботи Юридичного департаменту ХОДА Наталія Лапіна.

Конкретні приклади з цього питання навів директор Юридичного департаменту ХОДА. За його словами, найчастіше конфлікт інтересів виникає при проведенні конкурсних процедур, розгляданні тендерних пропозицій, наданні дозволів, прийнятті кадрових рішень або з приводу матеріального заохочення.

«Ми намагаємося надавати вам максимальну допомогу в роз'ясненні норм чинного законодавства, які бувають іноді дуже складні для застосування. Дуже уважно ставитеся до всіх тем, які ми піднімаємо під час семінарів. Ми сподіваємося, що ви донесете до своїх структурних підрозділів ту інформацію, яку тут отримуєте. Вона дійсно необхідна всім державним службовцям і, найчастіше, стосується відповідальності кожного з нас», - звернувся до присутніх Денис Дудник.