Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пошукові роботи на місці катастрофи авіалайнера «Боїнг-777» рейсу МН17 припинені і за планом повинні продовжитися навесні

Пошукові роботи на місці катастрофи авіалайнера «Боїнг-777» рейсу МН17 припинені і за планом повинні продовжитися навесні

Про це 28 листопада розповів Міністр безпеки та юстиції Королівства Нідерланди Іво Опстелтен під час брифінгу в Міжнародному аеропорту «Харків». Міністр зазначив, що роботи з пошуку людських останків у Донецькій області продовжаться, як тільки дозволить погода. «Роботи триватимуть доти, поки не будуть знайдені тіла всіх загиблих», - запевнив Іво Опстелтен. Міністр безпеки та юстиції Королівства Нідерланди зазначив, що зараз в Нідерландах триває процес ідентифікації раніше знайдених останків, і на сьогодні вже упізнано 289 жертв трагедії. Іво Опстельтен додав, що всі витрати з пошуку, доставки та ідентифікації тіл лягають на плечі його країни. 

Також, Іво Опстелтен подякував голові Харківської облдержадміністрації Ігорю Балуті за співпрацю та організацію церемонії прощання з жертвами катастрофи, оскільки це дуже важливий момент для родичів загиблих і для їхніх друзів.

Як зазначив Ігор Балута, вже розпочато дезінфекцію цеху №210 ДП «Завод ім. Малишева», де розвантажували привезені з місця катастрофи тіла. Цех законсервують до весни.

Нагадаємо, що сьогодні пройшла остання в цьому році церемонія прощання з жертвами катастрофи малайзійського авіалайнера «Боїнг-777» рейсу МН17. Шість трун з тілами загиблих пасажирів збитого літака відправлені до Нідерландів.