Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласні лікарі-психіатри обговорили питання реабілітації учасників АТО

Обласні лікарі-психіатри обговорили питання реабілітації учасників АТО

На базі КЗОЗ «Обласний психоневрологічний диспансер» 28 листопада провели День лікаря-психіатра. У заході взяли участь головний позаштатний психіатр Департаменту охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації, головний лікар КЗОЗ «Обласний психоневрологічний диспансер» Євген Кришталь, головні лікарі психіатричних закладів міста та області та їх заступники, завідувач кафедри психіатрії Харківської медичної академії післядипломної освіти Валентина Козідубова, завідувачі організаційно-методичного та консультативного відділу та відділення сімейного лікарсько-психологічного консультування КЗОЗ «Обласний психоневрологічний диспансер», дільничні лікарі-психіатри районів області, психіатри, психологи, сексопатологи, психотерапевти обласного та міських психоневрологічних диспансерів і психіатричних стаціонарів. 

Лікарі обговорили питання психолого-психотерапевтичної реабілітації учасників антитерористичної операції, а також лікування посттравматичних стресових розладів і розладів адаптації, їх діагностику та профілактику. Наприкінці заходу лікарі підвели підсумки надання психіатричної допомоги в області за 11 місяців цього року.

Довідка. Спеціалізовану психіатричну допомогу в області надають чотири психіатричні лікарні, три психоневрологічні диспансери та 30 психіатричних кабінетів, що працюють при центральних районних лікарнях. Розгорнуто 2460 ліжок. У місті Харкові розгорнуто 5 денних стаціонарів на 550 місць, що працюють у складі міських психоневрологічних диспансерів № 3 та № 16.