Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Лікарі-дерматовенерологи області підводять підсумки своєї роботи

Лікарі-дерматовенерологи області підводять підсумки своєї роботи

В КЗОЗ «Обласний клінічний шкірно-венерологічний диспансер № 1» 27 листопада відбувся День лікаря-дерматовенеролога. У заході взяли участь представники ДУ «Інститут дерматології та венерології НАМН України», профільних кафедр Харківської медичної академії післядипломної освіти, а також головні позаштатні спеціалісти районів та міст області, лікарі загальної практики – сімейної медицини, дерматовенерологи відомчих закладів охорони здоров’я (Південної залізниці, ГУ внутрішніх справ МВС України в Харківській області), представники приватної медицини, фармації, як вітчизняних, так і зарубіжних виробників ліків, громадських організацій. 

У ході заходу підвели підсумки діяльності дерматовенерологічної служби за 9 місяців поточного року.

Як розповіла головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я ХОГА з дерматовенерології, головний лікар КЗОЗ «Обласний клінічний шкірно-венерологічний диспансер № 1» Лариса Рощенюк, до складу дерматовенерологічної служби області входять 9 шкірно-венерологічних диспансерів, 5 шкірно-венерологічних відділень, 24 шкірно-венерологічних кабінети поліклінік в районах області. Укомплектованість закладів лікарями складає 100% (дитячими 76,9%). Ліжковий фонд дерматовенерологічної служби складає – 315 ліжок.

Також вона додала, що за 9 місяців цього року здійснено 90 виїздів у райони області, в тому числі 41 бригадний, спільно з фахівцями ХНМУ, ХМАПО та ДУ «Інститут дерматології та венерології АМН України». Під час виїздів лікарями проконсультовано 840 хворих, направлено в стаціонари 91 хворого, проведено 26 оперативних втручань.

Лариса Рощенюк зазначила, що в цьому році фахівцями обласного клінічного шкірно-венерологічного диспансеру № 1 впроваджено дистанційне консультування хворих у районах. І вже проконсультовано 98 хворих.