Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Електроважмаш» завершив виготовлення гідрогенератора-двигуна для Дністровської ГАЕС

«Електроважмаш» завершив виготовлення гідрогенератора-двигуна для Дністровської ГАЕС

Державне підприємство завод «Електроважмаш» завершив виготовлення гідрогенератора-двигуна для Дністровської ГАЕС (ПАТ «Укргідроенерго»). Контракт на поставку продукції був підписаний в квітні 2013 року. «Виготовлення машин для будівництва Дністровської ГАЕС - це найбільший проект заводу. Крім того, ця електростанція повинна забезпечити нашу країну необхідним обсягом електроенергії, а також налагодити її експорт. Ми усвідомлюємо свою відповідальність за внесок у розвиток нашої держави, тому вклали максимум зусиль у виконання замовлення», - зазначив перший заступник директора ДП завод «Електроважмаш» Дмитро Костюк. 

Дністровська ГАЕС є найбільшою електростанцією в Європі. Проектна потужність першої черги в генераторному режимі - 972 МВт, у насосному - 1263 МВт. Раніше «Електроважмаш» вже виготовив і відвантажив 2 машини для першої черги енергоблоків на Дністровську ГАЕС.

Довідка. ДП завод «Електроважмаш» спеціалізується на розробці і випуску потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, водяних насосів зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного та міського транспорту. Завод поставляє продукцію в Росію, Індію, Казахстан, Панаму, Мексику та інші країни по всьому світу.