Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Компанія «Шелл» докладе максимально зусиль, щоб реалізувати соціальні інвестиційні проекти в Харківській області. Грехем Тайлі

Компанія «Шелл» докладе максимально зусиль, щоб реалізувати соціальні інвестиційні проекти в Харківській області. Грехем Тайлі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична 27 листопада зустрілася з керівником компанії «Шелл» в Україні паном Грехемом Тайлі. Сторони обговорили питання щодо результатів роботи компанії «Шелл» в Харківській області протягом 2014 року, а також розглянули план роботи на 2015 рік і заходи безпеки при проведенні робіт в регіоні.

В обговоренні також взяли участь тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктор Коваленко, радник голови ХОДА Сергій Стороженко, з боку компанії "Шелл" - радники зі зв'язків з державними органами влади Юлія Завалішина і Дмитро Верітельнік, менеджер з дозвільної діяльності Володимир Черненко.

«Я знову радий відвідати Харківську область, яка була центром нашої роботи протягом останніх кількох років. Можу сказати, що роботи в регіоні тривають, і наша співпраця з вами також триває», - зазначив Грехем Тайлі.

У той же час керівник компанії «Шелл» в Україні підкреслив, що у зв'язку з ситуацією, яка склалася в Донецькій області, компанія не досягла того прогресу в розвідці Юзівського родовища газу, який хотілося б мати на сьогоднішній день. «Проте я все-таки радий, що ми змогли почати певні роботи в межах Харківської області. Зокрема, ці роботи передбачали дослідження фонового стану екологічного та соціального довкілля. Для нас важливо інформувати місцеве населення щодо фонового стану довкілля до початку проведення будь-яких робіт. Результати цього дослідження вже є, і вони відкриті для людей», - сказав Грехем Тайлі.

Також керівник компанії «Шелл» в Україні відзначив достатній прогрес компанії в області реалізації соціальних інвестицій. «24 листопада Міністерство енергетики та вугільної промисловості узгодило план соціальних інвестицій на цей рік. Ми докладемо максимально зусиль, щоб реалізувати ці інвестиції», - підкреслив він.

Грехем Тайлі також нагадав, що компанія «Шелл» в цьому році закінчила буріння другої дослідної свердловини "Ново-Мечебилівська-100" (Близнюківський район, Харківська обл.) в рамках договору про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування". При цьому компанія продовжує роботу в Первомайському районі, де знаходиться пошукова свердловина "Біляївська-400".

Юлія Світлична підкреслила, що для Харківської області пріоритетним залишаються такі аспекти, як виконання зобов'язань щодо реалізації соціальних інвестицій, збереження стану навколишнього середовища, реалізація програми з поліпшення місцевої інфраструктури, в якій задіяна компанія «Шелл».

Довідка. Юзівська ділянка знаходиться в Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному басейні на території Донецької та Харківської областей. Розмір ділянки становить 7 тис. 886 кв.км. Початковий етап геологічного вивчення передбачає отримання сейсмічних даних та буріння до 15 свердловин.

Договір про спільну діяльність компанії "Шелл" з ПАТ "Укргазвидобування" підписано в 2006 році і оновлено 1 вересня 2011 року. Договір передбачає пошук, розвідку та видобуток вуглеводнів на території Харківської області. Початковий етап пошуково-розвідувальних робіт передбачає буріння 2-3 пошукових свердловин протягом декількох років. Буріння першої пошукової свердловини "Біляївська-400" в рамках проекту почалося в жовтні 2012 р. і завершилося 16 вересня 2013 р. Підготовка майданчика до буріння другої пошукової свердловини «Ново-Мечебилівська-100» почалася в червні 2013 р., буріння завершено в березні 2014 р.