Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця наступного тижня з Харкова в Нідерланди відправлять всі знайдені уламки малайзійського авіалайнера

До кінця наступного тижня з Харкова в Нідерланди відправлять всі знайдені уламки малайзійського авіалайнера

Про це в ході наради в Харківській обласній державній адміністрації повідомив командир бойового підрозділу Об'єднаної спільної міжвідомчої оперативної групи МН17 пан Ханс Ван Де Вен. У нараді взяли участь т.в.о. заступника голови Харківської облдержадміністрації В'ячеслав Аббакумов, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, керівники структурних підрозділів ХОДА, представники МВС, СБУ, ГУ ДСНС, Південної залізниці, аеропорту, з боку Королівства Нідерланди - заступник командувача міжнародною місією з розслідування катастрофи літака «Boeing-777» рейсу MH17 пан Міхіль Марханд, командир бойового підрозділу Об'єднаної спільної міжвідомчої оперативної групи МН17 пан Ханс Ван Де Вен, політичний радник місії пан Мартін Ван Бюрен. 

Як розповів Віктор Коваленко, на одній із залізничних станцій Харкова під охороною вже знаходяться 12 залізничних вагонів з уламками літака «Boeing-777» рейсу MH17. У загальній складності експертам вдалося зібрати 650 куб. м. уламків. За оцінками фахівців, знадобиться 16 вантажівок для їх транспортування в Нідерланди.

«Ні польські, ні німецькі залізничні компанії не виявили інтересу до вирішення питання транспортування уламків літака, тому нами було прийнято рішення перевозити знайдені частини лайнера автотранспортом. Першим рейсом ми відправимо більшу частину крила літака», - пояснив пан Ханс Ван Де Вен.

За його словами, до кінця наступного тижня з Харкова до Нідерландів повинні бути відправлені всі знайдені уламки «Boeing-777» рейсу МН17. Надалі з уламків планують відтворити авіалайнер, щоб визначити причину його катастрофи.