Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській обласній дитячій бібліотеці нагородили переможців Міжнародного творчого проекту «Шекспіроmania»

У Харківській обласній дитячій бібліотеці нагородили переможців Міжнародного творчого проекту «Шекспіроmania»

Міжнародний творчий проект «Шекспіроmania» був присвячений 450-річчю від дня народження (хрещення) Вільяма Шекспіра. Його організаторами виступили: Харківська обласна бібліотека для дітей (Україна), Новосибірська обласна дитяча бібліотека ім. О. М. Горького (Російська Федерація) та Центральна дитяча бібліотека ім. М. Островського ДУ «Централізована система дитячих бібліотек м. Мінська» (Республіка Білорусь). Учасники проекту, школярі віком від 9 до 17 років, представили роботи в одній або декількох номінаціях: «Шекспір для дітей: Шекспірознавство в картинках і слайдах» − мультимедійна презентація для дітей та «Рік Шекспіра de visu» – створення емблеми або плакату на тему: «Ювілей Шекспіра». Серед 30 переможців (малюнки, слайд-шоу, презентації), 18 - представники Харківської області.

Майже півсотні юних шанувальників Вільяма Шекспіра з Харкова і Харківської області, які брали участь у проекті, разом зі своїми наставниками зібралися у читальній залі Харківської обласної бібліотеки для дітей для привітання переможців.

Кращі проекти трьох країн представлені на сайті Новосибірської обласної дитячої бібліотеки ім. О. М. Горького. Вони можуть послугувати пізнавальним і дидактичним матеріалом до вивчення творчості Вільяма Шекспіра.