Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зовнішньоторговельний оборот товарів Харківської області у вересні поточного року збільшився

Зовнішньоторговельний оборот товарів Харківської області у вересні поточного року збільшився

За вересень поточного року зовнішньоторговельний оборот товарів Харківської області склав 310,8 млн. дол. США та збільшився на 5,3% у порівнянні з серпнем 2014 року. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. За її словами, обсяг експортних поставок у вересні склав 145,5 млн. дол. США і збільшився на 1,1 % у порівнянні з серпнем, обсяг імпортних поставок – 165,3 млн. дол. США і збільшився на 9,4 %.

«За підсумками дев’яти місяців поточного року Харківська область посіла
8 місце серед регіонів України за обсягами зовнішньоторговельного обороту, який склав 2 834,2 млн. дол. США. Що стосується експорту, то він збільшився порівняно з аналогічним періодом минулого року. Завдяки цьому, за підсумками дев’яти місяців у області зберігається позитивне сальдо зовнішньої торгівлі в обсязі 157,8 мільйонів доларів: 33,1 млн. дол. США - по зовнішній торгівлі товарами і близько 125 млн. дол. США - по послугах. Найбільшими торговельними партнерами регіону залишаються Російська Федерація, Казахстан, Латвія, Білорусь та Єгипет», - зазначила Юлія Світлична.

Також віце-губернатор підкреслила, що за дев’ять місяців поточного року в економіку області надійшло 21,5 млн. дол. США прямих іноземних інвестицій, що в розрахунку на одну особу населення становить 671,1 дол. США. За цим показником Харківська область посідає 6 місце по Україні.

«Що стосується географічної структури інвестицій, то станом на 1 жовтня 2014 року з країн ЄС внесено 1587,0 млн. дол. США прямих інвестицій, що становить 86,8 % загального обсягу внесених інвестицій, з інших країн світу – 241,8 млн. дол. США, 13,2% відповідно», - додала Юлія Світлична.