Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові представники шести східних областей України обговорили особливості проведення вступної кампанії у 2015 році

У Харкові представники шести східних областей України обговорили особливості проведення вступної кампанії у 2015 році

В НТУ «Харківський політехнічний інститут» відбулася регіональна нарада, присвячена проведенню прийому у 2015 році до вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації. У ній взяли участь проректори, відповідальні секретарі приймальних комісій вищих навчальних закладів Харківської, Полтавської, Сумської, Дніпропетровської, Донецької, Луганської областей. Усього - понад 700 осіб. Учасники наради розглянули особливості організації та проведення вступної кампанії у 2015 році в умовах дії оновленого Закону України «Про вищу освіту», а також ознайомилися з результатами непростої вступної кампанії 2014 року - які плюси, недоліки і порушення були відзначені Міністерством під час перевірок та моніторингів на державному рівні.

З роз’ясненнями змін у правилах прийому у 2015 році та питань, які були з ними пов’язані, виступили: заступник директора департаменту вищої освіти МОН України Сергій Бондаренко, директор Регіонального центру оцінювання якості освіти в Харківській області Олександр Сидоренко, головний державний інспектор з контролю за діяльністю вузів Валентина Проценко, начальник відділу захисту інформації ЄДЕБО Сергій Місюра, директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев та проректор з науково-педагогічної роботи НТУ «ХПІ» Євген Сокол.

«У Харкові ми продовжуємо серію нарад з питань проведення вступної кампанії 2015 року. Вчора така ж нарада була проведена в київському регіоні, а сьогодні паралельно з нами – в Одесі, таким чином ми можемо сказати, що вступна кампанія 2015 року розпочала свою роботу. Минулакампанія була непростою, враховуючи всю складну політичну та трагічну ситуацію в нашій країні з Донецьком, Луганськом та АР Крим. В цьому році ми враховуємо всі помилки, враховуємо та погоджуємо всі пропозиції від вищих навчальних закладів та намагатимемося уникнути всіх помилок, щоб вступ 2015 року пройшов, як можна краще», – зазначив Сергій Бондаренко, заступник директора департаменту вищої освіти МОН.

«Ми дуже раді відзначити, що вже традиційно ця нарада-семінар проводиться в Харківській області. Наша область успішно відпрацьовує механізми впровадження Закону «Про вищу освіту» і проводить їх обговорення не тільки в вищих навчальних закладах, а й в професійно-технічних та загально-освітніх навчальних закладах», - відзначивЄвген Сокол, проректор НТУ «ХПІ».

Чергова регіональна нарада відбудеться 28 листопада на базі Національного університету “Львівська політехніка” для представників Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської, Чернівецької, Волинської, Хмельницької, Тернопільської областей.