Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківську область надійде гуманітарна допомога від ООН

В Харківську область надійде гуманітарна допомога від ООН

Відбулася процедура офіційної передачі гуманітарної допомоги від Фонду народонаселення ООН Міністерству охорони здоров'я України, яка містить 40 так званих китів з медичними наборами для надання акушерсько-гінекологічної допомоги. Про це повідомила прес-служба МОЗ. Згідно з розподілом Міністерства охорони здоров'я, найближчим часом цей вантаж надійде в лікувальні установи Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Запорізької та Полтавської областей. Саме в цих областях знаходиться найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб, більшість з яких - жінки.

За словами тимчасово виконуючого обов'язки Міністра охорони здоров'я Василя Лазоришинця, до складу універсальних медичних наборів входять хірургічні інструменти, шовний матеріал, витратні матеріали та найнеобхідніші медикаменти: анальгетики, протизапальні, антибактеріальні, кровоспинні препарати та розчини для інфузій.

Загальна вартість даних наборів, призначених для оперативних втручань та проведення реанімаційних заходів для матерів і новонароджених, становить близько 1,1 млн. грн.

Довідка. Фонд народонаселення (ФН) ООН - це міжнародне агентство з розвитку, яке відстоює право кожної жінки, чоловіка та дитини жити повноцінним здоровим життям в умовах рівних можливостей. ФН ООН працює в більш ніж 140 країнах світу і за 40 років існування надав країнам технічну допомогу вартістю більше 6 млрд. дол. США.

У 2014 р. ФН ООН в Україні виділені значні обсяги фінансової допомоги для потреб внутрішньо переміщених осіб, зокрема було закуплено понад 20 тисяч індивідуальних гігієнічних наборів, сплачено перебування в літніх таборах близько 200 дітей.