Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 2020 року частка відновлюваної енергетики у загальному енергобалансі України має складати 11%

До 2020 року частка відновлюваної енергетики у загальному енергобалансі України має складати 11%

Національний план дій з відновлюваної енергетики передбачає до 2020 року збільшення в загальному енергобалансі країни до 11% енергії з відновлюваних джерел. Про це повідомив  18 листопада в ході Норвезько-українського бізнес-форуму.голова Державного агентства енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук. "Біоенергетика, вітрова, гідро-, геотермальна та сонячна енергетика - це ключові сфери, розвиток яких сприятиме заміщенню природного газу. Вже у 2016, наприклад, при виробництві електроенергії встановлена потужність об’єктів біоенергетики складатиме 380 МВт, а в 2020 році – 950 МВт", - підкреслив він.

Сергій Савчук зазначив, що для України критично важливим є зменшення споживання імпортного природного газу. Для цього є законодавчі пільги та стимули, що сприятимуть скороченню споживання традиційних енергоресурсів та залученню інвестицій у розвиток відновлюваної енергетики.

«Україна має значний потенціал розвитку альтернативних видів палива. У транспорті є величезні можливості для виробництва біоетанолу, біодизеля. У 2015-16 роках необхідно побудувати два заводи з виробництва біоетанола, а в 2020 році потреба у біоетанолі становитиме 500 тис. тонн",- повідомив голова Держенергоефективності.