Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові до Дня пам'яті жертв голодомору відкриється виставка «Мамай єднає Україну»

У Харкові до Дня пам'яті жертв голодомору відкриється виставка «Мамай єднає Україну»

19 листопада о 16.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться урочисте відкриття виставки «Мамай єднає Україну» до Дня пам'яті жертв голодомору з колекції Музею історії г.Дніпродзержинська. В основі виставки - колекція робіт українських художників, що експонувалися під час щорічних історико-культурологічних фестивалів «Мамай-fest» та передані на постійне зберігання до Музею історії Дніпродзержинська для майбутнього Музею образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Козак Мамай», який заплановано відкрити на колишніх козацьких землях – у Кам'янському (м. Дніпродзержинську).

Козак Мамай, як уособлення українського козацтва, своєю химерністю, загадковістю, незламністю надав великі можливості для творчої уяви та багатства трактувань, втілених у конкретних творах, представлених на виставці.

Значну частину колекції складають твори Клубу українських мистців (м. Львів), подаровані художниками для майбутнього музею. Вони взяли на себе функції меценатів, щоб закласти основи майбутнього музею на колишніх Вольностях Запорізьких.

Центральною частиною експозиції є символічна мапа України, складена з 25 робіт, згідно з існуючим адміністративно-територіальним поділом України (24 області та АР Крим), що об'єднані зображенням козака Мамая. Кожна представлена робота відображає географічні чи історико-культурні особливості краю, але їх об'єднує спільне бачення минулого та майбутнього України.

Виставка триватиме по 27 листопада. Час роботи галереї: ВТ-СБ, 11.00-19.00, без перерви.