Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В харківських школах збільшили кількість уроків, присвячених захисту Вітчизни

В харківських школах збільшили кількість уроків, присвячених захисту Вітчизни

14 листопада голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута провів робочу нараду за участю т.в.п. заступника голови ХОДА В'ячеслава Аббакумова, директора Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолія Бабічева, директора Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Анатолія Шевцова, начальника Харківського гарнізону Олександра Серпухова, а також ректора Національного технічного університету «ХПІ» Леоніда Товажнянського та заступника начальника Університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба Ігоря Нікіфорова. Одним із питань наради було питання викладання предмету «Захист Вітчизни» в загальноосвітніх навчальних закладах Харківської області. Нагадаємо, що в школах Харківщини з нового 2014/2015 навчального року предмет «Захист Вітчизни» для учнів 10-11 класів викладається два рази на тиждень. Раніше цей урок викладали в середньому півгодини на тиждень.

Як відзначили в Департаменті науки і освіти ХОДА, ефективне і якісне виконання молоддю свого громадянського обов'язку щодо захисту держави можливе тільки за наявності базових знань, умінь і навичок з загальновійськових дисциплін. У зв'язку з цим у школах було збільшено кількість годин викладання предмета, присвяченого захисту Вітчизни.

Зокрема, предмет викладається за трьома напрямками: основи військової справи та військово-патріотичне виховання; основи попередження надзвичайних ситуацій; основи медичних знань, надання першої допомоги.

З метою практичного закріплення рівня знань, умінь і навичок учнів, в кінці навчального року проводяться навчально-польові заняття (збори), в тому числі, з використанням навчально-методичної бази військових частин, відповідних кафедр вищих навчальних закладів, військових комісаріатів, оборонно-спортивних , військово-оздоровчих таборів.

Вивчення предмета «Захист Вітчизни» проводиться окремо для юнаків та дівчат. Як виняток, дівчата можуть навчатися за програмою для групи юнаків за умови їх бажання та згоди батьків.

Також зараз проводиться робота по оновленню матеріальної бази в школах для проведення цього уроку.