Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більшість дітей-сиріт виховується у прийомних сім’ях та будинках сімейного типу. Тетяна Печерських

Більшість дітей-сиріт виховується у прийомних сім’ях та будинках сімейного типу. Тетяна Печерських

В Харківській області кількість дітей, що влаштовані до прийомних сімей та будинків сімейного типу, перевищує число тих, які отримали в цьому році правовий статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування. Про це повідомила 12 листопада на прес-конференції начальник служби у справах дітей Харківської облдержадміністрації Тетяна Печерських. Вона зазначила, що с початку року в Харківській області 410 дітей отримали правовий статус, а до сімейних форм виховання було влаштовано 501 дитину (116 – усиновлені, 307 – призначені опікуни, піклувальники, 78 – влаштовано у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу). 

Тетяна Печерських розповіла, що станом на кінець вересня на території області утворено і працює 316 прийомних сімей та 82 дитячих будинків сімейного типу, у яких разом виховується 1093 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На території сільських районів утворено і працює 74 дитячих будинки сімейного типу та 246 сімей, на території міст – 8 дитячих будинків сімейного типу, із яких 3 – у Харкові, та 70 прийомних сімей, із яких 34 – на території Харкова.

Також, вона зазначила, що у цьому році запрацювали 10 нових дитячих будинків сімейного типу та 16 прийомних сімей. За 10 місяців цього року туди влаштовано 86 дітей.

«Сьогодні кожна четверта дитина, яка має статус виховується в будинку сімейного типу або у прийомній сім’ї. А в сім’ях опікунів, піклувальників - кожна друга дитина. Разом ця цифра складає 4139 дітей, чи 92%. В цілому ж виходить, що в Харківській області лише 8% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування виховується в системі інтернатів», - пояснила Тетяна Печерських.