Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вадим Глушко провів зустріч з Координатором системи ООН/Постійним представником Програми Розвитку ООН в Україні

Вадим Глушко провів зустріч з Координатором системи ООН/Постійним представником Програми Розвитку ООН в Україні

Сьогодні, 12 листопада, т.в.п. заступника голови обласної державної адміністрації Вадим Глушко провів зустріч з Координатором системи ООН/Постійним представником Програми Розвитку ООН в Україні паном Нілом Вокером. У зустрічі також взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, Заступник начальника Головного управління ДСНС в Харківській області Ігор Піндер.

У ході зустрічі мова йшла про забезпечення прав та потреб вимушених переселенців з АР Крим, Донецької та Луганської областей та про розширення гуманітарної допомоги Україні з боку ООН.

За словами Ніла Вокера, сьогодні ООН не тільки надає гуманітарну допомогу всім постраждалим громадянам на території України, а планує доповнити її новою довготривалою програмою фінансової допомоги  на відновлення  інфраструктури України.

«Україна - це країна, яка має дуже великий промисловий потенціал, сильні людські та природні ресурси. Тому важливо допомогти їй перезапустити свій економічний розвиток, створити робочі місця, відновити інфраструктуру. На цей час в Україні працює розширена моніторингова місія з представників ЄС, ООН, ОБСЄ, Світового банку, мета якої оцінити загальні обсяги потрібної фінансової допомоги Україні у сфері відновлення територій, які вона контролює. Одне з моїх завдань - визначити, як наша організація може збільшити обсяги гуманітарної допомоги. І я докладу всіх зусиль, щоб це сталося якомога швидше», - сказав Постійний представник Програми Розвитку ООН в Україні.