Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На найближчому засіданні Кабмін розгляне питання про виділення Харківській області цільових коштів на закупівлю медичних препаратів

На найближчому засіданні Кабмін розгляне питання про виділення Харківській області цільових коштів на закупівлю медичних препаратів

Вчора, 5 листопада, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута в ході робочої поїздки в Київ зустрівся з керівництвом держави, міністрами. Зокрема, в ході зустрічі обговорювалося питання виділення цільових коштів з державного бюджету обласному бюджету Харківської області для закупівлі необхідних медичних препаратів. Виконуючий обов'язки міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець з розумінням поставився до ситуації, яка склалася в Харківській області з поставками препаратів для проведення замісної ниркової терапії, в тому числі, гемодіалізу, перитонеального діалізу та забезпечення імуносупресорами, і дав відповідні доручення для вирішення проблеми.

Директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан повідомив, що завдяки позиції і допомоги Міністерства охорони здоров'я та уряду з'явилася можливість закупити необхідну кількість медичних препаратів та погасити борги минулих років.

Голова облдержадміністрації Ігор Балута задоволений рівнем уваги, який надали Міністерство охорони здоров'я та Кабінет Міністрів України. «Вчора протягом дня ми відпрацьовували всі питання по замісній нирковій терапії, яка проводиться у нас в регіоні, для гарантованого забезпечення медичною допомогою мешканців області та переселенців. Сподіваюся, що на найближчому засіданні Кабміну буде розглянуто питання про виділення цільових коштів Харківській області на закупівлю необхідних медичних препаратів», - зазначив Ігор Балута.

Разом з тим, керівництво центральних органів влади підкреслює необхідність більш відповідального ставлення обласної ради та органів місцевого самоврядування до виконання бюджету минулих років та плануванню його показників на 2015 рік.