Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область та Євросоюз розвивають співробітництво

Харківська область та Євросоюз розвивають співробітництво

Харківська область веде активну роботу стосовно поліпшення торгівельно-економічних відносин з країнами Євросоюзу. Про це заявив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. Зокрема, з метою збільшення обсягів експорту вітчизняної продукції до країн ЄС продовжено дію автономного преференційного режиму для товарів, українського походження. Крім того протягом 2015 року відбудеться одностороннє зменшення або скасування митних тарифів ЄС на товари що походять з України. 

«Налагодження партнерських відносин між харківськими підприємствами та представниками європейських бізнес кіл з метою виведення української продукції на ринок країн ЄС є для нас одним з пріоритетних завдань. Ми маємо досить високий потенціал для налагодження співробітництва з європейськими партнерами в галузі машинобудування, транспорту, високих технологій, аграрної сфери, переробки, тощо», - підкреслив Ігор Райнін.

Перший заступник голови ХОДА додав, що завдяки режиму автономних преференцій харківські товаровиробники зможуть піднятися на новий рівень торгово-економічної діяльності на Європейському ринку.