Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

22-й батальйон територіальної оборони по поверненню в Харків увійде до складу 92-ї механізованої бригади

22-й батальйон територіальної оборони по поверненню в Харків увійде до складу 92-ї механізованої бригади

22-й батальйон територіальної оборони Харківської області має бути виведений із зони АТО найближчим часом. Про це 5 листопада в ході підсумкової прес-конференції повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. За його словами, харківський батальйон, який з травня знаходиться в Луганській області, потребує оновлення боєздатності. Крім того, частина бійців не була на ротації. «Батальйон мав повернутися в Харківську область до 31 жовтня. Однак Генштаб відклав реалізацію цього заходу, оскільки є необхідність, щоб цей батальйон перебував в Луганській області. Але скоро батальйон буде виведений із зони АТО», - зазначив Василь Хома.

Він також розповів, що по поверненню в рідне місто 22-й батальйон увійде до складу 92-ї окремої механізованої бригади.

Також Василь Хома нагадав, що Міністерство оборони, розуміючи певні проблеми з прикриттям особливо важливих об'єктів в нашому регіоні, дозволило сформувати на території Харківської області ще один батальйон територіальної оборони. «Ми вже можемо починати формувати новий батальйон, набираючи добровольців. У нас є база. Зараз обласний військкомат вже почав освоювати гроші, виділені облрадою за Програмою територіальної оборони області, для створення нового батальйону. Зокрема, військкомат ремонтує стару казарму, закуповує обмундирування і необхідне обладнання для бійців », - підкреслив віце-губернатор.

Довідка. 22-й Харківський батальйон територіальної оборони - окремий батальйон, створений в Харківській області за сприяння МВС в Харківській області та знаходиться в оперативному підпорядкуванні Міністерства оборони України. Батальйон був сформований на початку травня і практично відразу ж направлений на блокпости в Луганську область. Батальйон повинні були передислокувати в Харківську область до кінця жовтня.