Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута провів зустріч з Генеральним консулом Республіки Польща в Харкові паном Станіславом Лукасіком

Ігор Балута провів зустріч з Генеральним консулом Республіки Польща в Харкові паном Станіславом Лукасіком

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 4 листопада зустрівся з Генеральним консулом Республіки Польща в Харкові паном Станіславом Лукасіком. У заході також взяли участь директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична та заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Ольга Шамаева. Під час зустрічі Ігор Балута акцентував увагу на необхідності активізації співпраці Польщі з Харківською областю. 

«Ми б хотіли пожвавити питання економічного співробітництва. Звичайно, щоб економічна співпраця вийшла на новий рівень не вистачить тільки зусиль консула. Необхідно бажання бізнесу. Також потрібно, щоб була стабільність в країні і державні гарантії. В рамках своїх можливостей ми будемо намагатися надавати вам усіляку підтримку», - зазначив Станіслав Лукасік.

«Я впевнений, що у нас буде позитивне зрушення в цьому питанні, тому що нас нічого не обмежує. Вже є відмінні результати роботи з нашими німецькими партнерами - за два останні місяці ми відкрили два спільних підприємства. Сьогодні є цікаві пропозиції і для польських бізнесменів. І тут важливо правильно зорієнтувати представників бізнесу як з нашого, так і з вашого боку. Показати їм, що у них є підтримка держави», - підкреслив Ігор Балута.

Також пан Станіслав Лукасік зазначив, що сьогодні видно великий інтерес в питанні обміну студентами. Щоб студенти Харківщини вчилися в польських вузах, а польські студенти навчалися в Харкові. І міжвузівське співробітництво також необхідно розширювати.