Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківському інституті банківської справи пройде благодійний «Аукціон надій»

В Харківському інституті банківської справи пройде благодійний «Аукціон надій»

В Україні в дев'ятий раз стартував масштабний благодійний студентський захід «Аукціон надій». Організатором заходу є Університет банківської справи Національного банку України. Сам благодійний «Аукціон надій» пройде 24 грудня в Харківському інституті банківської справи Університету. На продаж виставлять лоти від відомих людей, художників, вироби ручної роботи, сертифікати на послуги. Для гостей Аукціону відбудеться показ модних речей з національною символікою, які теж можна буде придбати. 

Цього року слоган аукціону - «Рухаюся-живу». Мета - залучення грошей для придбання динамічних параподіум для реабілітації хворих в Українському науково-дослідному інституті протезування та відновлення працездатності. Параподіум дозволяє людям з обмеженими можливостями самостійно рухатися і відкриває перед ними нові перспективи для соціалізації та комунікації. Як повідомили організатори заходу, параподіуми придбають не тільки для харків'ян, але і для людей з інших регіонів. Середня вартість моделі - 50-70 тис. грн.

Аукціону передуватиме благодійний флеш-моб «Move good». Правила флеш-мобу передбачають зйомку колективами всіх регіональних інститутів Університету короткого відео танцю або руху вільної форми, передачу естафети іншим студентам та перерахування коштів на благодійний рахунок акції. За словами організаторів, проект не тільки збирає кошти, а й популяризує активний спосіб життя.

Також студенти регіональних інститутів Університету планують залучати гроші шляхом проведення благодійних майстер-класів з різних видів танцю, бо серед університетської молоді є професійні танцювальні гуртки.

Довідка. Під час «Аукціону надій», який також проходив в Харківському інституті банківської справи в 2011 році, було зібрано майже 200 тис. грн. На ці гроші обладнаний реабілітаційний кабінет у Харківському обласному спеціальному загальноосвітньому навчально-виховному закладі для дітей з вадами слуху.