Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» пройде виставка "позитивного живопису"

У галереї «Бузок» пройде виставка "позитивного живопису"

Завтра, 4 листопада в 17.00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відкриється виставка живопису харківських художників «Прості речі». У галереї покажуть роботи В'ячеслава Шуліка, Максима Кілочко, Олексія Будника і Євгенія Єгорова. Спільній роботі в галузі реставрації твору мистецтва завжди супроводжувало творче складове, яке виражалося в спільних пленерах та дискусіях про цілі і сенс мистецтва. Незважаючи на різницю технічних підходів, автори своїми роботами демонструють позитивне, життєстверджуюче начало, виставляючи на передній план мажорну декоративність, покликану народжувати позитивні емоції. Виставка триватиме до 16 листопада. 

Довідка.
В'ячеслав Шуліка - художник-реставратор, живописець, іконописець. Кандидат мистецтвознавства, член Національної спілки художників України. Народився у м. Харкові в 1976 р. З 1991 по 1996 рр. навчався в Харківському державному художньому училищі (спеціалізація «Живопис»). З 1996 по 2002 рр. - в Харківській державній академії дизайну і мистецтв (спеціалізація «Реставрація творів мистецтва»). Учасник всеукраїнських та міжнародних виставок. Роботи зберігаються в музеях України, приватних зібраннях України, Німеччини, Македонії, РФ.

Максим Кілочко - художник-реставратор, живописець, іконописець. Викладач спеціальних дисциплін в Харківському художньому училищі. Народився в місті Харкові в 1985 р З 2002 по 2008 рр. навчався в Харківській державній академії дизайну і мистецтв (спеціалізація "Реставрація творів мистецтва" (диплом магістра). Учасник всеукраїнських та міжнародних виставок.

Олексій Будник - народився у 1961 р. Живе і працює в Харкові. Закінчив у 1989 р. Харківський художньо-промисловий інститут (нині ХДАДМ), факультет «промислове мистецтво», спеціалізація «промислова графіка». З 1991 р. почав активну участь у творчих виставках. Учасник виставок: «Miniprint» в Барселоні (Іспанія), учасник міжнародного конкурсу екслібриса і малої графіки: М. К. Чюрльоніса - 120 р., В Друскінінкай, Литва (1995), мініатюри в Торонто (Канада) (1997). Учасник виставок Художньо-реставраційного об'єднання "RedHorse" (2001-2008г.). Постійний учасник Всеукраїнських щорічних виставок.

Євген Єгоров - народився в 1978 р. в місті Харкові. У 1993 році вступив до Харківського художнього ліцею, по закінченні якого, в 1995 році вступив на перший курс відділення станкової графіки Харківської державної академії дизайну і мистецтв, а в 1998 році перевівся на відділення реставрації. 2001-2002 р - навчання в магістратурі. Член Харківської організації Національної спілки художників України (ХОНСХУ) з 2002 р. Член-засновник громадської організації «Вітальня на Дворянській» з 2004 р. Лауреат премії Кабінету міністрів України «За Внесок молоді у розбудову держави», стипендіат муніципальної премії ім. С. Васильківського. Стипендіат фонду Культурне надбання.