Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області буде створено регіональний ландшафтний парк

У Харківській області буде створено регіональний ландшафтний парк

На території Харківського та Дергачівського районів області буде створено регіональний ландшафтний парк, який увійде в систему природно-заповідного фонду України. За інформацією Департаменту містобудування та архітектури ХОДА, мета створення парку - збереження і поліпшення природного ландшафту і найцінніших природних об'єктів, які можуть бути знищені, якщо не будуть знайдені методи їх органічного включення у  планувальну структуру міста, що розвивається. Розвантаженню заповідної зони парку послужать рекреаційні, туристичні, етнографічні зони. 

Територією парку будуть організовані піші, кінні, лижні і велопрогулянки, буде створено ботанічний сад, зоопарк. В етнографічній зоні проводитимуться фольклорні свята та фестивалі, виставки декоративно-прикладного мистецтва, народного промислу. Планується створення Музею історії Слобожанщини та інших регіонів України, а також організація еко-поселень за типом «екосела».

Формування Регіонального ландшафтного парку враховує також інтереси жителів Харківського і Дергачівського районів, забезпечуючи зайнятість місцевого населення.