Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута ознайомився з роботою котельні на твердому паливі в Богодухівському районі

Ігор Балута ознайомився з роботою котельні на твердому паливі в Богодухівському районі

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 30 жовтня в ході робочої поїздки до Богодухівського району ознайомився з роботою котельні, що працює на твердому паливі. Як розповів генеральний директор ТОВ «Аквілегвія» Роман Мерзлікін, їх мобільна котельня повністю працює в автоматичному режимі. «Тут встановлено погодозалежне автоматичне обладнання, тобто при зміні температури автоматика змінює настройки, і котел гріє більше або менше в залежності від температури ззовні. Котельня опалює місцеві Будинок культури, поліклініку та банк. Працює вона на деревних пелетах», - пояснив Роман Мерзлікін.

Ця котельня працює вже третій сезон і економить порівняно зі звичайною від 10 до 30% електроенергії. Котельню обслуговує одна людина, яка знаходиться за пультом управління.

По області таких котелень близько 20. Зокрема, в Нововодолазькому районі 9 таких котелень, в Богодухівському - 5 і в Харківському - 2. Обладнання однієї нової котельні коштує 200 тис.дол.

«Це довгострокові інвестиції, вони відіб'ються орієнтовно за 6 років», - підкреслив Роман Мерзлікін.

«У нас на підприємстві мається виробнича база, де виготовляються пелети. Так що без російського газу ми обійдемося легко», - додав генеральний директор ТОВ «Аквілегвія».