Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї "Мистецтво Слобожанщини" відкриється виставка класика харківської живописної школи Віктора Чауса

У галереї "Мистецтво Слобожанщини" відкриється виставка класика харківської живописної школи Віктора Чауса

30 жовтня у 17.00 у галереї "Мистецтво Слобожанщини" (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться відкриття персональної виставки класика харківської живописної школи Віктора Чауса «Пастельне «Па». Танок є провідною тематикою виставки. Масштабні олійні роботи та живописні пастельні твори зображують мить в передчутті початку дії. «Пастельне «Па» - це роботи різних тематичних напрямів, що об’єднані рухом кольору в живописних та графічних творах. Виставка ще раз нагадує глядачеві про нероздільність мистецтв, тут єднаються танок та симфонія барв, звучання та динаміка пастелі. Вони допомагають побачити завуальовані грані театру під назвою життя.

Віктор Чаус – професіонал передачі життя в його простих та водночас цікавих проявах. Без пафосу та патетичності він розкриває піднесену тему балету, розтушовуючи грим та постановочність процесу, що характерні для звичного сприйняття. Густі, соковиті плями кольору підкреслюють активність життєвого руху головного персонажу та навколо нього. Образи, що зафіксовані художником, не є звичними об’єктами споглядання, вони мають риси психологічного портрету, це особистості, мить з життя яких репрезентована автором експозиції.

14 листопада о 17.00 відбудеться творча зустріч з автором.

Час роботи галереї: ВТ-СБ, 11.00-19.00, без перерви.

Довідка. Віктор Миколайович Чаус, Заслужений діяч мистецтв України, член Національної спілки художників України (з 1982 р.), голова секції живопису (з 1998 р.), професор кафедри живопису Харківської академії дизайну та мистецтв.