Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Національний університет цивільного захисту України увійшов до Ради європейської асоціації університетів

Національний університет цивільного захисту України увійшов до Ради європейської асоціації університетів

24 жовтня у Гельсінкі на останньому засіданні Ради європейської асоціації університетів (EUA) була одностайно схвалена заява Національного університету цивільного захисту України (НУЦЗУ) на індивідуальне повноправне членство. Президент Європейської асоціації університетів, професор Марія Хелена Назаре в особистому листі на ім’я ректора НУЦЗУ Володимира Садкового привітала працівників вишу у якості члена EUA. Зокрема, президент EUA зауважила, що Національний університет цивільного захисту України сприяє розвитку вищої освіти в Європі.

НУЦЗУ входить в п’ятірку харківських вузів, які є членами Європейської асоціації університетів.

Членству в EUA передувала копітка діяльність за останні двадцять два роки. У 1992 році Харківське пожежно-технічне училище отримало статус вищого навчального закладу освіти, а трохи згодом першим в України почало підготовку і випуск рятувальників, фахівців цивільного захисту, охорони праці, безпеки життя, екстремальних психологів для підрозділів МНС.

Сьогодні провідний вищий навчальний заклад Державної служби України з надзвичайних ситуацій має укладені договори про співробітництво в освітній та науково-дослідній сферах із МНС Республіки Азербайджан, МНС Республіки Білорусь, Кокшетауським технічним інститутом МНС Республики Казахстан та ін.

У 2012-2013 році Міністерство освіти і науки України визнало університет одним з лідерів національної системи рейтингового оцінювання вищих навчальних закладів України.

Як зазначив ректор НУЦЗУ генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий, НУЦЗУ сьогодні є єдиним вишем у системі Державної служби України з надзвичайних ситуацій, та і в державі загалом, хто має право, а головне, можливість і потенціал для навчання іноземців за унікальними ліцензованими напрямами та спеціальностями. І хоча цей процесс протікає в умовах складної конкурентної боротьби, сьогодні в Україні навчається близько п’ятдесяти тисяч іноземців, університет посів належне місце у системі міжнародної освіти України.